Media dienen klacht tegen Google in om vervalsen concurrentie

Europese nieuwsmedia hebben een klacht tegen Google ingediend bij de Europese Commissie omdat de techreus de concurrentie op het gebied van online-reclames zou belemmeren. “Dit kan zo niet doorgaan.”

Wanneer uitgevers ervoor kiezen om onze advertentiediensten te gebruiken, behouden ze het grootste deel van de inkomsten en elk jaar betalen we miljarden dollars rechtstreeks aan de uitgeverspartners in ons advertentienetwerk.

Google

Mega-boetes EU

De Europese Commissie heeft Google de afgelopen jaren al meerdere grote boetes gegeven. In 2019 kreeg het bedrijf een boete van 1,49 miljard euro vanwege het voortrekken van de eigen advertentieverkoopdienst AdSense ten opzichte van andere advertentieverkopers.

  • Bevoordelen van zijn eigen zoekmachine (2,42 miljard euro)
  • Bevoordelen van zijn Android systeem (4,24 miljard euro)
  • Voortrekken van de eigen advertentieverkoopdienst (1,49 miljard euro)

De Europese Commissie onderzoekt sinds vorig jaar ook of Google de EU-mededingingsregels heeft geschonden door zijn eigen diensten voorrang te geven op die van concurrenten. De Europese Commissie bekijkt onder meer of Google de toegang tot gebruikersgegevens voor advertentiedoeleinden alleen voor eigen gebruik reserveerde en derden daar geen toegang tot gaf.

administrator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *